Podoloog Michiel Van Nieuwerburgh

Michiel Van Nieuwerburgh

Met passie en een luisterend oor ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw klachten aan voet, knie, heup of lage rug. Via een uitgebreid onderzoek bepalen we welke spier, pees of beweging je klachten in de hand werkt.

Over Michiel Van Nieuwerburgh

Optimotion Podologie: Zolen op maat & (loop-)schoenadvies

Geboren, getogen en woonachtig in Gent werkte Michiel de middelbare school af op het Sint-Lievenscollege te Gent en zette zijn studies verder aan de Arteveldehogeschool. Daar studeerde hij af in 2016 als bachelor in de podologie.

Michiel voetbalde van zijn zevende tot zijn dertigste voornamelijk bij SK Lochristi en heeft steeds een bijzondere passie voor sport gehad. Als voetballer kende hij veel blessureleed en de vele doorgedreven revalidaties stuurden hem al snel naar een job als podoloog met een bijzondere interesse voor klinisch redeneren en oplossen van klachten ter hoogte van het onderste lidmaat, vanuit een total-body onderzoek.

Zijn voetbalcarrière maakte ondertussen plaats voor lopen en minivoetbal, en bij wijlen een potje padel met vrienden.

Optimotion Podologie

Specialisaties

Podologische behandeling van het bewegingsapparaat (onderste lidmaat) door middel van biomechanisch onderzoek, gang- en loopanalyse, drukanalyses en functionele zooltherapie.

Studies & navormingen

  • 2016: Bachelor in de podologie (Artevelde Hogeschool) (2016)
  • 2018 – 2019: 7-daagse navorming sportpodologie
  • 2020: 2-daagse permanente vorming foot-core
  • 2022: Foot & ankle Live surgery
  • 2022-2023: 6 daagse navorming podopediatrie (Voetvorm)