Michiel Van Nieuwerburgh

Met passie en een luisterend oor ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw klachten aan voet, knie, heup of lage rug. Via een uitgebreid onderzoek bepalen we welke spier, pees of beweging je klachten in de hand werkt.

Over Optimotion Podologie

Zolen op maat – (loop-)schoenadvies – screening diabetes

Optimotion? What’s in a name? Optimotion komt van ‘Optimal motion’ oftewel optimaal bewegen. Het geeft weer waar Optimotion podologie voor staat en waar we naar streven. Vanuit mijn eigen passie voor sport en beweging kreeg mijn interesse een extra dimensie door dit te gaan analyseren als podoloog. Dit is waar ik me dan ook in ben gaan specialiseren via de bacheloropleiding, bijscholingen en het zorgvuldig bepalen van mijn carrière als podoloog. Voor dit laatste wens ik mijn vorige werkgevers te bedanken voor het delen van kennis en vaardigheden om me te helpen met mijn verdere ontwikkeling als podoloog.

Optimotion Podologie

Preventieve screening – starten met sporten, klaar voor? – klachtgerichte individuele aanpak

Wat ging er vooraf aan Optimotion podologie? Na enkele jaren in loondienst zette ik de stap naar een podologiepraktijk op zelfstandige basis. Hierin probeer ik de kennis en ervaring van de voorbije jaren te bundelen en steeds mee te blijven met de meest recente verwikkelingen in het vak. Zo volgde ik reeds een jaaropleiding sportpodologie aan het opleidingscentrum Voetvorm en ettelijke bijscholingen over biomechanica. Wil je meer weten over hoe mijn carrière stap voor stap kwam tot de oprichting van Optimotion podologie? Lees gerust verder.

Klinisch onderzoek – biomechanisch onderzoek - ganganalyse – Loopanalyse – 3D-scan

Sinds de dag dat ik afstudeerde als podoloog in 2016 was ik gebrand om een eigen praktijk te starten. Nu in 2019 is dit een feit geworden. De drie voorbijgaande jaren stonden in het teken van deze uiteindelijke doelstelling. Ervaring opdoen om op de dag dat ik zou starten de basis van mijn opleiding verder te hebben opgebouwd tot een reeds uitgebreide expertise en behandelwijze. Hiervoor wil ik mijn vorige werkgevers nogmaals danken om me de kansen te hebben gegeven om de podoloog te worden die ik vandaag ben.

Mijn podologiecarrière startte als podotherapeut in Nederland bij Podotherapie Hermanns waar ik alle mogelijke behandelingen verder leerde beheersen en dit bij zeer diverse doelgroepen. Ik bouwde er een bredere kennis op van mogelijke behandelingen en verbeterde mijn technische vaardigheden. Dat brede spectrum aan behandelingen en klachten gaf me een duidelijker beeld van waar ik naartoe wou en welke kennis en vaardigheden ik verder wou ontwikkelen.

Na een jaartje Nederland deed een opportuniteit zich voor en stak ik terug de grens over richting het thuisland. Ik zette mijn carrière verder bij Optimal Control / Aelbers podologie in Tessenderlo. Hier leerde ik alle mogelijke zoolaanpassingen maken om nog betere zorg op maat te kunnen bieden aan mijn patiënten. Hier deed ik waar ik vandaag de dag in Optimotion dagelijks mee bezig ben, namelijk biomechanische onderzoeken, ganganalyses en het vervaardigen van zolen op maat en maken van silicones op teenmaat.

Optimotion podologie werd het startpunt van mijn zelfstandige praktijk op 1 april 2019. Waar ik met passie en een luisterend oor op zoek ga naar de oorzaak van jouw klachten aan voet, knie, heup of lage rug. Via een uitgebreid onderzoek gaan we samen op zoek naar welke spier, pees of beweging je klachten in de hand werkt. Beweging? Via een gang-/loopanalyse analyseer ik stap voor stap hoe jouw voeten zich gedragen tijdens stappen en eventueel lopen. Via een 3D-scan kunnen dan indien nodig zolen op maat van uw voeten worden gedesigned. Hierover kan u meer lezen onder behandelingen.

Om de voortdurende vooruitgang in het vak podologie te kunnen volgen is bijscholen belangrijk.

Hieronder vind je enkele van de door me gevolgde bijscholingen:

  • Binnenkort - Expert course: heupproblemen in de podologiepraktijk
  • April 2019 - Lezing preventie van sportblessures
  • Januari 2019 - Toegepaste Biomechanica: 3 topics door 3 experten
  • Oktober 2018 - Peesletsels in de sport
  • April 2018 - Lezing, de zin en onzin van stretching
  • Sept 2017 – juni 2018 - Jaaropleiding Sportpodologie
  • November 2016 - Limco sportcongres