Risicogroep

Alle mogelijke systeemaandoeningen kunnen indicatie zijn om een onderzoek te doen en eventueel zolen op te starten voor meer comfort en een hogere levenskwaliteit.

Diabetici

Wat kan een podoloog voor u betekenen als diabeet? De diabetische voet is waar tal van complicaties kunnen optreden ten gevolge van de suikerziekte.

  • Verlies van gevoel onder de voeten
  • Instabiliteit
  • Eelt / likdoorn
  • Broze huid
  • Verminderde wondheling
  • Verminderde kwaliteit van de kleine bloedvaatjes (= haarvaatjes)

Dit zijn enkele van de complicaties die kunnen optreden. Daarom is het belangrijk jouw voeten jaarlijks te laten screenen en je podoloog de risicofactoren van jouw voeten te laten opsporen. Met verschillende hints, tips en tricks kan je dan aan de slag om deze risicofactoren tot een minimum te beperken. Indien nodig kunnen we drukplekken en risico’s in het stappatroon gaan opsporen en voor de nodige ontlasting zorgen om zo het risico op wondjes nog extra te verminderen.

Voetonderzoek - Optimotion PodologieEen diabetes screening duurt ongeveer 30 minuten en wordt voor een groot deel terugbetaald als u in een zorgtraject/zorgmodel zit. Voor meer info verwijs ik je graag naar je huisarts.

Afhankelijk van uw ziekenfonds en uw zorgmodel/zorgtraject kan u ook terugbetaling genieten op voetzorg. Vraag hiervoor meer info bij jouw ziekenfonds.

Breng zeker een voorschrift van je huisarts mee naar de podologische screening zo kunnen we ervoor zorgen dat je terugbetaling krijgt!

Iedereen met voet-, knie-, heup- of lage rugklachten kan bij ons terecht