Sporters

Sport is er voor alle leeftijden, ieder ontwikkelt een eigen techniek in zijn favoriete sport, ieder op zijn eigen niveau. Wat we niet mogen vergeten is dat de voet in vele sporten de basis is van het bewegen. De voet moet de schokken opvangen, zich aanpassen aan alle mogelijke ondergronden, elk mogelijk hobbeltje in het terrein verwerken en in ons lichaam elke mogelijke richting opsturen. Kortom de voet is onontbeerlijk in onze sportbeleving. Een optimale voetfunctie betekent dus efficiënter sporten en verbetert uw sportervaring.

Preventief: Ben je van plan te starten met lopen of een andere sport? Begin er niet onvoorbereid aan, we kunnen je vooraf advies geven waar je moet op letten, welke sportschoenen je het beste draagt, hoe je dit best opbouwt,…

In het geval je klachten hebt: gaan we op zoek naar de oorzaak van deze klachten. Is je voet-, knie-, heup- of rugklacht te linken aan de manier waarop je je voortbeweegt? Dan kunnen zolen zeker een mogelijke behandeling zijn, veelal te combineren met stretching of specifieke oefeningen. De link podologie – kinesitherapie is voor ons een onontbeerlijke samenwerking.

Advies zolen - Optimotion Podologie

Iedereen met voet-, knie-, heup- of lage rugklachten kan bij ons terecht